Oli hyvä juttu että tein tuon omat valinnat-listauksen tänne. Juuri näistä asioista puhuttiin tänään tunnilla! Aamupäivällä pohdimme ryhmissä sitä millainen mielikuva KyAMKista on meillä itsellämme ja millainen se on ulospäin. Lisäksi pohdimme pahimpia kilpailijoita. Olin positiivisesti yllättynyt, kuinka moni piti kuitenkin KyAMKia ihan hyvänä paikkana opiskella. Itse olen ollut hieman kouvolavastainen jo jonkin aikaa mutta nyt jotkin asiat ovat mielestäni paremmin tai olen sopeutunut tiettyihin asioihin paremmin (aivopesu on siis onnistunut ;)). Aiemmilla kursseilla osallistujat olivat n. 80 %:sti kouvolalaisia/kymenlaaksolaisia. Asioista keskustelu on ollut hieman yksipuolista kun on itse ulkopaikkakuntalaisena yrittänyt vertailla asioita keskenään. Esimerkiksi, että nämä asiat hoidetaan näin ja näin Kouvolassa ja muualla sitten eri tavalla. Se on herättänyt todella paljon närää että miksi vertailla asioita kun ne on täällä niin hyvin ja aina on hoidettu näin. piste. Muutosvastarinta on ollut todella voimakasta! Nyt kun on tekemisissä ihmisten kanssa jotka ovat muualta tulleet Kouvolaan niin asioista keskusteleminen ja pohtiminen on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa! Asioissa ei ole niin kovaa vastustusta ja korvien sulkemista kun edes hieman kritisoi Kouvolaa. En väitä, että kaikki asiat Kouvolassa (tai Kymenlaaksossa) olisi huonosti, mutta jotkin asiat vain tehdään eri tavalla täällä. Eikä mikään paikkakunta tai alue ole täydellinen.

Kuitenkin, asiaan. Huomasimme että monen mielestä KyAMK on muualla Suomessa lähes tuntematon opiskelupaikka. Tai jos on tunnettu niin se herättää negatiivisia mietteitä. Vika ei liene KyAMKissa yksinään, vaan Kouvolan alueessa enemmänkin. Voisin kuvitella että monelle Itä-, Kaakkois- ja Etelä-suomalaiselle miespuoliselle henkilölle Kouvola tuo mieleen erään betonilähiön vanhan Valkealan alueelta. Se voi viestiä tietynlaista negatiivisuutta ja jos kävijän näkemys Kouvolasta rajoittuu bussiin, metsätaipaleeseen Valkealassa sekä Kouvolan matkakeskukseen, voi kuva olla hieman, no.. betoninen ja metsäinen!

Mutta tosiaan, mielipiteitä on yhtä monta kun on mielipiteen antajaakin. Kuitenkin kuva Kouvolasta on omassa mielessäni muuttunut melko paljon viime aikoina. Kouvolalaista minusta ei koskaan tule, mutta KyAMKin alumni voisin kuvitella olevani. Leikkimielellä sanoin kaverilleni (hän opiskelee Haaga-Heliassa Helsingissä ;)) "ei Kouvolassa niin paljon vikaa ole, täällä on halpa asua ja täältä pääsee helposti pois"